Restauracja

Zapraszamy

Restauracja

Zapoznaj się
z naszym menu

tel. 22 779 32 71

Menu

Przystawki / Appetizers

BEFSZTYK TATARSKI Z DODATKAMI

STEAK TARTARE WITH ADD-ONS

28,-

 

KULKI MIĘSNO-GRYCZANE Z SOSEM CHRZANOWYM

MEAT AND BUCKWHEAT BALLS WITH HORSERADISH SAUCE

23,-

 

TATAR Z ŁOSOSIA Z SALSĄ Z OGÓRKA I MANGO

SALMON TARTARE WITH CUCUMBER AND MANGO SALSA

28,-

 

Sałaty / Salads

SAŁATA Z WOŁOWINĄ I JAJKIEM W KOSZULCE

SALAD WITH BEEF AND POACHED EGG

28,-

 

SAŁATA Z MARYNOWANYM ŁOSOSIEM I KIWI

SALAD WITH MARINATED SALMON AND KIWI

35,-

 

SAŁATA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

MEDITERRANEAN SALAD

26,-

 

Zupy / Soups

ROSÓŁ Z WOŁOWYMI KLOPSAMI

CHICKEN SOUP WITH BEEF MEATBALLS

14,-

 

TRADYCYJNE FLAKI WOŁOWE

TRADITIONAL BEEF TRIPE

15,-

 

CZOSNKOWA Z SEREM I GRZANKAMI

GARLIC SOUP WITH CHEESE AND CROUTONS

13,-

 

KREM Z DYNI Z ŻURAWINĄ I SEREM PLEŚNIOWYM

PUMPKIN CREAM WITH CRANBERRY AND BLUE CHEESE

13,-

 

KREM Z PIECZONEGO BURAKA Z TWAROŻKIEM

ROAST BEETROOT CREAM WITH COTTAGE CHEESE

14,-

 

Dania główne / Main Courses

SANDACZ PODANY Z PURÉE Z ZIELONEGO GROSZKU I SOSEM CYTRYNOWYM

PIKEPERCH SERVED WITH GREEN PEAS PURÉE AND LEMON SAUCE

41,-

 

PANIEROWANY SCHAB ZAPIEKANY Z PIECZARKAMI I SEREM PODANY Z ZIEMNIAKAMI I GOTOWANĄ MARCHEWKĄ

BREADED PORK CHOP BAKED WITH MUSHROOMS AND CHEESE AND SERVED WITH POTATOES AND BOILED CARROT

35,-

 

POLICZKI WOŁOWE Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI I MARYNOWANYM BURAKIEM

BEEF CHEEKS WITH SILESIAN DUMPLINGS AND MARINATED BEETROOT

36,-

 

ANTRYKOT WOŁOWY PODANY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI

BEEF ENTRECOTE SERVED WITH GRILLED VEGETABLES AND BAKED POTATOES

38,-

 

GULASZ CIELĘCY Z BOROWIKAMI PODANY Z PLACKAMI ZIEMNIACZANYMI

VEAL STEW WITH BOLETUS MASHROOMS SERVED WITH POTATO PANCAKES

41,-

 

PIECZONA CUKINIA FASZEROWANA WARZYWAMI PODANA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

ROASTED COURGETTE STUFFED WITH VEGETABLES AND SERVED WITH RICE QUINOA

26,-

 

KACZKA Z PIECZONĄ DYNIĄ, SOSEM ŻURAWINOWYM I KOPYTKAMI

DUCK WITH ROAST PUMPKIN, CRANBERRY SAUCE AND POTATO DUMPLINGS

41,-

 

KURCZAK PO STAROPOLSKU Z PYZAMI I KRUCHĄ SAŁATĄ Z OLIWĄ I MARYNOWANYM OGÓRKIEM

OLD-POLISH CHICKEN WITH DUMPLINGS AND CRISPY LETTUCE WITH OLIVE AND MARINATED CUCUMBE

36,-

 

Mąka i woda / Flour and water

TAGLIATELLE POMIDOROWE Z ŁOSOSIEM I SOSEM CYTRYNOWYM

TOMATO TAGLIATELLE WITH SALMON AND LEMON SAUCE

28,-

 

PAPPARDELLE Z WOŁOWINĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

PAPPARDELLE WITH BEEF AND DRIED TOMATOES

29,-

 

SPAGHETTI ORKISZOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM

SPELT SPAGHETTI WITH SPINACH AND BLUE CHEESE

25,-

 

PIEROGI Z MIĘSEM Z OKRASĄ

DUMPLINGS WITH MEAT AND LARD

25,-

 

PIEROGI RUSKIE

RUSSIAN DUMPLINGS

25,-

 

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I SOSEM BOROWIKOWYM

DUMPLINGS WITH BUCKWHEAT AND BOLETUS SAUCE

25,-

 

PIEROGI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I SOSEM WANILIOWYM

DUMPLINGS WITH ROASTED APPLES AND VANILLA SAUCE

24,-

 

MENU DLA DZIECI / MENU FOR CHILDREN

ROSÓŁ Z MAKARONEM

BCHICKEN SOUP WITH NOODLES

10,-

 

POLĘDWICZKI Z KURCZAKA Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI

CHICKEN TENDERLOIN WITH FRENCH FRIES AND CARROT SALAD

15,-

 

NALEŚNIKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM I OWOCAMI

PANCAKES WITH CHOCOLATE CREAM AND FRUIT

15,-

 

Desery / Dessert

BEZA Z KREMEM I OWOCAMI

MERINGUE WITH CREAM AND FRUIT

15,-

 

SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ Z SOSEM MALINOWO-TRUSKAWKOWYM

WHITE CHOCOLATE CHEESECAKE WITH RASPBERRY AND STRAWBERRY SAUCE

15,-

 

SEMIFREDDO

SEMIFREDDO

14,-

 

WINA / WINE    
WINA FLAGOWE / STYLOWA UNIQUE kiel. but.
Palladium, białe / white wine Apelacja: VdP Languedoc – FRANCJA, szczep: Viognier – Sauvignon Blanc, lekko wytrawne Appellation: VdP Languedoc – FRANCE, variety: Viognier – Sauvignon Blanc, semi dry 10,- 50,-
Villa Julia, czerwone / red wine Apelacja: VdP Languedoc – FRANCJA, szczep: Syrah – Merlot, lekko wytrawne Appellation: VdP Languedoc – FRANCE, variety: Syrah – Merlot, semi dry 10,- 50,-
WINA MUSUJĄCE I CHAMPAGNE / SPARKLING WINE ANDCHAMPAGNE   but.
Gran Dessert - Apelacja: Piemont, Moscato, szczepy lokalne białe, lekko słodkie. Appellation: Piemont, variety: Moscato, semi sweet   50,-
Veuve Doussot Brut - Apelacja: A.C Champagne – FRANCJA (region Champagne), szczep: Pinot Noir, Chardonnay, wytrawne. Appellation: A.C Champagne – FRANCE (region Champagne), variety: Pinot Noir, Chardonnay, dry   220,-
WINA BIAŁE / WHITE WINE kiel. but.
Pinot Grigio - Apelacja: I.G.T Veneto – WŁOCHY, szczep: Pinot Grigio, lekko wytrawne. Appellation: I.G.T Veneto – ITALY, variety: Pinot Grigio, semi dry 12,- 60,-
Reserva Chardonnay - Apelacja: D.O Maule Valley – CHILE, szczep: Chardonnay, wytrawne. Appellation: D.O Maule Valley – CHILE, variety: Chardonnay, dry 14,- 70,-
BChevalier de St. Andre - Apelacja: A.C Bordeaux – FRANCJA, szczep: Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle, lekko słodkie. Appellation: A.C Bordeaux – FRANCE, variety: Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle, semi sweet 12,- 60,-
Rimapere Sauvignon Blanc - Apelacja: Marlborough – NOWA ZELANDIA, szczep: Sauvignon Blanc, wytrawne. Appellation: Marlborough – NEW ZEALAND, variety: Sauvignon Blanc, dry   95,-
WINA CZERWONE / RED WINE kiel. but.
I Muri Primitivo - Apelacja: IGP Puglia – WŁOCHY, szczep: Primitivo, wytrawne. Appellation: IGP Puglia – ITALY, Variety Primitivo, dry 12,- 65,-
ONTANON Crianza - Apelacja: D.O.C. Rioja – HISZPANIA, szczep: Tempranillo, Garnacha, wytrawne. Appellation: D.O.C. Rioja – SPAIN, variety: Tempranillo, Garnacha, dry 15,- 80,-
Salentein Malbec Reserva - Apelacja: Alto Valle de Uco – ARGENTYNA, szczep: Malbec, wytrawne. Appellation: Alto Valle de Uco – ARGENTINA, variety: Malbec, dry   65,-
Wino grzane 14,-  
     
ALKOHOLE/ALCOHOLS    
     
WÓDKA / VODKA kiel. 40ml but. 0,7l
– WYBOROWA 7,- 100,-
– FINLANDIA 8,- 110,-
– SMIRNOFF BLACK 8,- 110,-
– BACZEWSKI 8,- 120,-
– BELVEDERE 12,- 170,-
WHISKY / WHISKEY  40 ml  
- BALLANTINE’S FINEST   9,-
-  FAMOUS GROUSE   9,-
- JIM BEAM   9,-
- JOHNNIE WALKER RED   9,-
- JAMESON   10,-
- JACK DANIEL’S   12,-
-  CHIVAS REGAL   14,-
- GLENFIDDICH 12 YO   16,-
- GLENMORANGIE 10 YO   16,-
     
KONIAK / COGNAC  40 ml  
- HENNESSY VS   12,-
TEQUILA  40 ml  
– JOSE CUERVO SILVER   10,-
– JOSE CUERVO GOLD   12,-
GIN  40 ml  
– BEEFEATER GIN   10,-
– BOMBAY SAPPHIRE GIN   12,-
RUM  40 ml  
– HAVANA CLUB RUM (3YO)   9,-
– CAPTAIN MORGAN BLACK   10,-
PIWA / BEERS    
– ESTRELLA but. 0,33 l 7,-
– ESTRELLA DAMN LEMON but. 0,33 l 7,-
– MANUFAKTUROWY PILS but. 0,5 l 8,-
– RACIBORSKIE RŻNIĘTE but. 0,5 l 9,-
– NA MIODZIE GRYCZANYM but. 0,5 l 8,-
– BAVARIA PREMIUM but. 0,66 l 10,-
PIWA BEZALKOHOLOWE / NON-ALCOHOLIC BEER    
– BAVARIA VIT 0,0% but. 0,33 l 6,-
– BAVARIA APPLE 0,0% / FRUITY ROSE 0,0% but. 0,25 l 6,-
– BAVARIA MALT 0,0% but. 0,25 l 6,-
NAPOJE BEZALKOHOLOWE / SOFT DRINKS    
- DOMOWY KOMPOT (HOMEMADE JUICE) 0,3 l 5,-
- SOK: JABŁKOWY, POMARAŃCZOWY, PORZECZKOWY, GREJPFRUTOWY, POMIDOROWY (JUICE: APPLE, ORANGE, BLACKCURRANT, GRAPEFRUIT, TOMATO) 0,2 l 5,-
- COCA-COLA, COCA-COLA ZERO, SPRITE, FANTA, KINLEY TONIC) 0,2 l 6,-
- WODA GAZOWANA / NIEGAZOWANA (SPARKLING WATER / STILL WATER) 0,5 l 5,-
- ŚWIEŻO WYCISKANY SOK Z GREJPFRUTA / POMARAŃCZY (FRESH SQU EZZED GRAPEFRUIT / ORANGE JUICE) 0,3 l 11,-
KAWA / COFFEE    
– ESPRESSO   6,-
– KAWA CZARNA   7,-
– DOUBLE ESPRESSO   8,-
– KAWA BIAŁA   8,-
– CAPPUCINO   9,-
– LATTE   10,-
CZEKOLADA NA GORĄCO (HOT CHOCOLATE)   8,-
HERBATA RONNEFELDT / RONNEFELDT TEA    
– EARL GREY / ASSAM BARIE / PEAR AND PEACH / GREEN LEAF / SWEET BERRIES / MINT & FRESH / LEMON FRESH / JASMINE GOLD / FRUITY WHITE   8,-